LUKI, czysto to dopiero będzie jak z kumplem zabierzemy się za Clio i przeprowadzimy pełny i profesjonalny proces car-detailingu, włącznie z praniem tapicerki i korektą lakieru.
Problem z "łapą od skrzyni biegów" w Octavii
Zwiń
X
-
Problem z "łapą od skrzyni biegów" w Octavii
Witam, kilka miesięcy temu pojawił się w mojej Octavii problem tego typu, że przy skręcaniu w lewo coś charczało pod maską i przenosiło drgania na cały samochód. Kiedy skręcałem na luzie to nie było najgorzej, ale kiedy dodawałem gazu, to dźwięk był na tyle złowrogi, że od razu udałem się do warsztatu.
Mechanik stwierdził, że jest to jakiś element związany z mocowaniem skrzyni biegów, nazwał to "łapą skrzyni" czy jakoś tak.. Naprawił to, jak sam stwierdził amatorskim sposobem, czyli coś podłożył, skręcił i powiedział, że powinno trzymać. Niestety po kilku miesiącach problem się odnowił i tym razem mechanik powiedział, że niestety nie ma tego jak naprawić, bo nie ma tokarki żeby odpowiednio zrobić mocowanie... Jedyne co może zrobić to wymienić skrzynię biegów z całą łapą. A to jak wiadomo dużo większy koszt. W związku z tym mam pytanie czy znacie jakiś warsztat w okolicach Warszawy gdzie zajmują się takimi rzeczami i mogliby coś sensownego i porządnego z tym zrobić?
-
-
może kolega Robert coś pomoże, bo chyba tez sie bawi w skrzynie biegów http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=29513&start=0ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
Komentarz
-
-
Aha, czyli można to kupić oddzielnie. Jak widać mój majster wykazał się kompletnym brakiem rozeznania. No to mnie pocieszyliście, może będzie dużo taniej
W takim razie muszę poszukać na forum adresu do warsztatu Skody, który jest w Warszawie w okolicach Ochoty. Byłem tam kiedyś i widziałem masę Octavek, więc pewnie mają różne części. Tylko za cholerę nie mogę sobie przypomnieć gdzie dokładnie to było...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Konrad_wawaAha, czyli można to kupić oddzielnie. Jak widać mój majster wykazał się kompletnym brakiem rozeznania. No to mnie pocieszyliście, może będzie dużo taniej
W takim razie muszę poszukać na forum adresu do warsztatu Skody, który jest w Warszawie w okolicach Ochoty. Byłem tam kiedyś i widziałem masę Octavek, więc pewnie mają różne części. Tylko za cholerę nie mogę sobie przypomnieć gdzie dokładnie to było...ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
Komentarz
-
-
Re: Problem z "łapą od skrzyni biegów" w Octavii
Zamieszczone przez Konrad_wawaJedyne co może zrobić to wymienić skrzynię biegów z całą łapą. A to jak wiadomo dużo większy koszt. W związku z tym mam pytanie czy znacie jakiś warsztat w okolicach Warszawy gdzie zajmują się takimi rzeczami i mogliby coś sensownego i porządnego z tym zrobić?
Komentarz
-
Komentarz